Σχεδιασμός Εταιρικής Ταυτότητας

Σχεδιασμός Εταιρικής Ταυτότητας

Η εταιρική σας ταυτότητα αφορά σε όλες τις πτυχές της επιχείρησής σας και διαδραματίζει έναν ζωτικής σημασίας ρόλο στη γενική εικόνα που αντιλαμβάνεται ο πελάτης σας. Η κατοχή μιας δυναμικής εταιρικής ταυτότητας στις προσπάθειες επικοινωνίας και marketing είναι το πρώτο βήμα στην δημιουργία της καλής φήμης της εταιρίας σας καθώς και στη δόμηση του προφίλ της.

Image

Δημιουργούμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη εταιρική ταυτότητα για την επιχείρησή σας.

Η ιστοσελίδα, τα διαφημιστικά φυλλάδια, τα banners, τα newsletter ,όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται καθώς και ο τρόπος δημιουργίας αυτών πρέπει να σχεδιαστούν με κύριο στόχο να επιβάλλουν την εταιρική ταυτότητα της εταιρίας σας. Όλα τα παραπάνω είναι τα εργαλεία που επιτρέπουν στους πελάτες σας να κατανοήσουν αμέσως το πνεύμα και την φιλοσοφία σας. Οι εταιρικές ταυτότητες έχουν απλοποιηθεί για να προσαρμοστούν στο ρυθμό του σημερινού ανθρώπου που θέλει άμεση, κατανοητή και γρήγορη επικοινωνία. Όλη η προσοχή μας στρέφεται στο να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον και την προσοχή του κοινού.

Γι’ αυτό και η εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης πρέπει όχι μόνο να ξεχωρίζει αλλά και να περνάει το μήνυμά της εύκολα και με σαφήνεια. Η εταιρεία Avakas Media θα δημιουργήσει μία εταιρική ταυτότητα με βάση τους στόχους σας λαμβάνοντας υπόψιν τις σημαντικότερες πτυχές των προϊόντων, των υπηρεσιών που προσφέρετε καθώς και την κατηγορία των πελατών στους οποίους απευθύνεστε.

“Στην Avakas Media αναλαμβάνουμε να σχεδιάσουμε ολόκληρη την εταιρική σας ταυτότητα.”

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της εταιρικής ταυτότητας:

Το λογότυπο της επιχείρησής σας είναι η πρώτη επαφή με τους πελάτες σας, σε οποιοδήποτε μέσο οπτικής επικοινωνίας. Ένα καλά σχεδιασμένο λογότυπο μπορεί να χτίσει ή να καταστρέψει την πρώτη εντύπωση, ενώ μπορεί να καθορίσει σε βάθος χρόνου τον τρόπο, με τον οποίο το κοινό αντιλαμβάνεται την εταιρεία σας και τον τρόπων λειτουργίας αυτής. Αφού συζητήσουμε μαζί σας και καταγράψουμε τη φιλοσοφία της επιχείρησής σας, τις ανάγκες και τους στόχους έχετε θέσει, καθώς και κάποια ιδιαίτερα σημεία που ενδεχομένως να υπάρχουν, ξεκινάμε να σχεδιάζουμε διαφορετικές προτάσεις από τις οποίες έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε η να γίνουν αλλαγές μεταξύ αυτών.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου είμαστε σε συνεχή επαφή, για να καταφέρουμε να σχεδιάσουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Στόχος μας είναι το τελικό λογότυπο που θα πάρετε στα χέρια σας να αντιπροσωπεύει στο μέγιστο της επιχείρηση σας και να έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα το κάνουν πραγματικά πετυχημένο και ελκυστικό προς τον πελάτη για πολλά χρόνια.

Η επαγγελματική κάρτα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία άμεσης .Την δίνετε σε όλους τους πιθανούς πελάτες ώστε να έχουν τα στοιχεία σας, την προωθείτε σε παρουσιάσεις, επιστολές και γενικά την χρησιμοποιείτε σε αμέτρητες άλλες περιπτώσεις ώστε να γνωρίσει ο κόσμος εσάς καθώς και τη δραστηριότητά σας.  Δεν πρόκειται να πετύχει τον στόχο της παρά μόνο αν δείχνει επαγγελματική, εύκολη στο διάβασμα και βοηθάει αυτόν που την έχει στα χέρια του να θυμάται την δραστηριότητά σας και γιατί θα πρέπει να απευθυνθεί στην εταιρεία σας.

Εφόσον συζητήσουμε και κατανοήσουμε τα στοιχεία στα οποία θέλετε να δώσετε βάση ώστε να τα αποτυπώσουμε όσο καλύτερα γίνεται, σας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξετε μέσα από ποικίλες προτάσεις, αυτή η οποία θα ταιριάζει στο προφίλ της εταιρείας σας αλλά και στις δικές σας ανάγκες.

Το επιστολόχαρτο είναι το έντυπο εκείνο που χρησιμοποιείται σε κάθε σημαντική επαγγελματική συνάντηση η επικοινωνία  που έχετε με πελάτες και συνεργάτες σας (παρουσιάσεις, προσφορές, προτάσεις, επιστολές). Είναι πολλές φορές η πρώτη ευκαιρία που έχετε να παρουσιάσετε την εταιρεία σας σε κάποιον, μέσα από το οποίο θα ενημερώσει τα στοιχεία επικοινωνίας, αλλά και θα δημιουργήσει μία εικόνα για την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρετε.

Είναι λοιπόν σημαντικό το σχέδιο του επιστολόχαρτου να αποδίδει την επιθυμητή εικόνα της εταιρείας καθώς το σχέδιο που θα επιλέξετε να εκφράζει την προσωπικότητα και το ύφος της επιχείρησής σας.

Ο Σχεδιασμός ενός Folder-Φακέλου είναι το έντυπο εκείνο το οποίο καλείται στην έντυπη διαφήμιση να περιλάβει στο περιεχόμενο έντυπα της εταιρικής ταυτότητας και όχι μόνο, σχεδιασμένο με τρόπο έξυπνο έτσι ώστε να ενημερώνει άμεσα τον πελάτη για την δραστηριότητα της επιχείρησης σας καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας.  Ο φάκελος είναι εκείνος του οποίου η χρήση του είναι αρκετά σημαντική στο χώρο της επικοινωνίας γι’ αυτό ο σχεδιασμός του απαιτεί προσοχή έτσι ώστε να περνάει άμεσα το μήνυμα από ποίον προέρχεται.

Από την άλλη ο σχεδιασμός ενός Folder παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην παρουσίαση μιας επιχείρησης μιας και είναι η πρώτη εικόνα που λαμβάνουν οι συνεργάτες και οι πελάτες σας. Είναι πολλές φορές η πρώτη ευκαιρία που έχει μια επιχείρηση να παρουσιάσει την εικόνα της, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, ενώ θα ενημερώνει παράλληλα  προβάλλοντας έτσι και τα στοιχεία επικοινωνίας αυτής.