Προώθηση ιστοσελίδων (SEO)

Τι είναι το SEO

Το SEO (search engine optimization, ελληνικά: Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης) αφορά όλες εκείνες τις διαδικασίες και επεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, είτε κατά την δημιουργία μιας ιστοσελίδας, είτε αργότερα, στη δομή και το περιεχόμενο της, ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο φιλική στις μηχανές αναζήτησης. Κύριος στόχος είναι η υψηλή κατάταξη του ιστοτόπου και η αύξηση της ποιοτικής επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μέσω οργανικών αποτελεσμάτων, δηλαδή αποτελεσμάτων χρηστών του διαδικτύου, που ψάχνουν στις μηχανές αναζήτησης, με λέξεις-κλειδιά (keywords), που αφορούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Image

Ξέρουμε πως θα μπείτε πρώτοι στα αποτελέσματα της Google

«Στις μέρες μας, ο όρος SEO χρησιμοποιείται πλέον παρωχημένα και αναφέρεται σε κάθε μορφή προώθησης μιας ιστοσελίδας, χωρίς να περιορίζεται μόνο στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.»

Γιατί είναι σημαντικό το SEO για μια ιστοσελίδα

Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός συνεχώς να αυξάνει. Οι χρήστες του Internet ψάχνουν προϊόντα και υπηρεσίες, κυρίως μέσα από τις μηχανές αναζήτησης, και οι περισσότεροι από αυτούς (95%) σταματούν την αναζήτηση τους στην πρώτη σελίδα(τα πρώτα 10 αποτελέσματα).

Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, αν δεν βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα για λέξεις και φράσεις σχετικές με την επιχείρηση σας, χάνετε στοχευμένους πελάτες που ψάχνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Γιατί να τους κερδίζουν οι ανταγωνιστές σας;

Σε πόσο καιρό θα δω αποτελέσματα

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πρώτα φανερά αποτελέσματα ανόδου στις λέξεις που στοχεύουμε παρατηρούνται 2-3 εβδομάδες αργότερα από την ημέρα που έχουμε ξεκινήσει την βελτιστοποίηση.

Η ολοκλήρωση της καμπάνιας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο ανταγωνισμός και η αρχική κατάσταση της ιστοσελίδας, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται ένα διάστημα 3 έως 6 μηνών. Σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αγορές ενδέχεται να χρειαστούν 9 έως 12 μήνες.

Τι προσφέρουμε:

Στην Avakas Media εξετάζουμε αθροιστικά ένα πλήρες σχέδιο από παραμέτρους με στόχο την καλύτερη αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας σας, μέσω των διάφορων μηχανών αναζήτησης.

Οι παράμετροι αυτοί, περιληπτικά είναι:

 • Ανάλυση του προγραμματισμού της ιστοσελίδας σας
 • Μελέτη και συνεχής παρακολούθηση των ανταγωνιστικών ιστοσελίδων και σύγκριση των χαρακτηριστικών SEO με τα αντίστοιχα της ιστοσελίδας σας.
 • Εύρεση των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών και τοποθέτηση στον κώδικα της ιστοσελίδα σας, σε κατάλληλα μέρη με σωστή συχνότητα.
 • Βελτιστοποίηση των URL (permalinks) κάθε υποσελίδας, με σκοπό την καλύτερη ανάγνωση από τις μηχανές αναζήτησης.
 • Υποβολή της ιστοσελίδας σε όλους τους σημαντικούς καταλόγους και τις μηχανές αναζήτησης.
 • Δημιουργία σύγχρονων και δυναμικών XML και HTML ιστοχαρτών.
 • Μηνιαίες μετρήσεις αποτελεσμάτων και αναφορές προόδου.

Σημείωση: Γίνεται μνεία ότι στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί την εμφάνιση της ιστοσελίδας σας στα πρώτα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, άμεσα και εύκολα, αφού η συγκεκριμένη διαδικασία χαρακτηρίζεται από αστάθμιστους παράγοντες καθώς επίσης χρειάζεται χρόνο (τουλάχιστον μερικούς μήνες). Αυτό που μπορούμε σίγουρα να σας εγγυηθούμε είναι πως η θέση της ιστοσελίδας σας θα βελτιωθεί σημαντικά μετά την βελτιστοποίηση και οι πιθανότητες απόκτησης της πρώτης θέσης είναι αρκετές.

Εκτός από το SEO, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης και στοχευμένης προβολής μιας ιστοσελίδας στην πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, την Google.com, καθώς και σε όλες τις συνεργαζόμενες μηχανές αναζήτησης και συνεργαζόμενα δίκτυα.
Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται με κατάλληλη τοποθέτηση διαφημιστικών μηνυμάτων στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.com, για τα οποία όμως θα πρέπει να πληρώνεται κάποιο ποσό ανάλογα με τα clicks των χρηστών.
Πλεονεκτήματα του Google Adwords:

 • Άμεση προβολή της διαφήμισης
 • Εμφάνιση στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων, ακόμη και στην πρώτη θέση
 • Εξειδίκευση στόχευση πελατών ανά χώρα και γλώσσα
 • Ορισμός του μέγιστου ποσού που θα δαπανηθεί για τη συγκεκριμένη διαφήμιση
 • Αναλυτικοί υπολογισμοί σε σχέση με τον στόχο του CPC (Cost Per Click) και του μηνιαίου budget

Προσεγγίστε νέους πελάτες με μία επιτυχημένη και λειτουργική καμπάνια Google Adwords.
Στην Avakas Media αναλαμβάνουμε με επιτυχία την δημιουργία και πραγματοποίηση της καμπάνιας σας, έτσι ώστε να έχει τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα και την καλύτερη μετατροπή του τυχαίου επισκέπτη σε πελάτη (Conversion Rate).

Πλέον, η συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook.com, το Twitter.com κ.α. αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια για εκατομμύρια ανθρώπους. Καθημερινά όλο και περισσότεροι χρήστες συμμετέχουν σε αυτά, αυξάνοντας τις δυνατότητες των κοινωνικών δικτύων για επιχειρηματική και διαφημιστική εκμετάλλευση. Επομένως, τα δίκτυα αυτά χρησιμεύουν και ως σημαντικό εργαλείο μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων.
Έχοντας ως γνώμονα την αποτελεσματικότητα αυτών των δικτύων, η Avakas Media προσφέρει μια πληθώρα από λύσεις προβολής και αύξησης της αποτελεσματικότητας όπως:

 • Πακέτα σύγχρονης, άμεσης και αποτελεσματικής δημιουργίας προφίλ και σελίδων σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα
 • Συνεχής εποπτεία και διαχείριση αυτών
 • Στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες στο Facebook.com με χρήση του Pay Per Click
 • Δημιουργία σύγχρονων και επαγγελματικών γραφικών προφίλ για YouTube, Twitter και MySpace
 • Συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη ορθή και αποτελεσματική διαχείριση του προφίλ

Το email marketing αδιαμφισβήτητα είναι ένας από τους πιο διάσημους τρόπους προώθησης υπηρεσιών, προϊόντων και προσφορών. Στην Avakas Media αναλαμβάνουμε να κατασκευάσουμε τα διαφημιστικά emails (newsletters) της επιχείρησής σας χρησιμοποιώντας σύγχρονα σχεδιαστικά μέσα, που δεν επηρεάζονται από τους διάφορους email clients (προγράμματα διαχείρισης emails), διαβεβαιώνοντας σας έτσι ότι τα emails θα εμφανιστούν σε όλους τους παραλήπτες, όπως ακριβώς έχουν αρχικά δημιουργηθεί και χωρίς να θεωρούνται spam.

Επιπλέον, θα συμβάλουμε στον σωστό προγραμματισμό των αποστολών, την επιλογή του κατάλληλου τρόπου προβολής και παρουσίασης της επιχείρησής σας, των προϊόντων ή υπηρεσιών σας, των προσφορών σας κτλ. καθώς επίσης θα σας παρέχουμε χρήσιμες συμβουλές για την δημιουργία σωστών λιστών από emails υποψήφιων πελατών.